FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat spot bij Feyenoord met alle gangbare voetbalwetten’

Onder de nieuwe trainer Dick Advocaat zit Feyenoord al een tijdje in een opgaande lijn. Kan hij deze in 2020 verder doortrekken?

Simon Zwartkruis schrijft op de website van Voetbal International: “Hij loodste zijn ploeg ongeslagen van de twaalfde naar de vijfde plaats op de ranglijst en naar de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Alleen AZ pakte in de Eredivisie een punt meer dan Feyenoord sinds zijn aanstelling.”

“Met zijn prestatiereeks spot Advocaat met gangbare voetbalwetten. Die schrijven voor dat trainerswissels doorgaans geen effect hebben en dat het moderne voetbal vooral jonge en innovatieve trainers behoeft. Bij Feyenoord blijkt hij de juiste man op het juiste moment”, aldus Zwartkruis.

De verslaggever van VI trekt een interessante vergelijking. “De aanvankelijke kritiek op de aanstelling van Advocaat, deed denken aan die van Jupp Heynckes bij Bayern München in 2017. Ook de Duitse coach werd door publiek en pers te oud bevonden. Een jaar later ging Heynckes met opgeheven hoofd met pensioen, als 73-jarige. Precies de leeftijd van Dick Advocaat over anderhalf jaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *