FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dick Advocaat heeft Ajax-boodschap voor Feyenoord: ‘Het móét’

Nu we op de helft zijn van de competitie staat Feyenoord dertien punten achter op koploper Ajax. Toch vindt trainer Dick Advocaat dat de Rotterdammers verplicht zijn om voor de titel mee te spelen.

In een interview met Voetbal International vertelt hij: “Ajax is weg, AZ ook. Dat mag natuurlijk nooit meer gebeuren! Blijf ik zeggen. Feyenoord moet ieder jaar meedoen om het kampioenschap. Hoe? Daar moet zo’n grote club gewoon maar voor zorgen. De aansluiting met Ajax moeten we weer zien te vinden en dat kan door goede spelers te halen. Gezien de financiële situatie is dat moeilijker dan het lijkt.”

Advocaat vervolgt: “Alle respect voor Ajax. Zij huren even een speler die voor ons geweldig zou zijn, ik heb Ryan Babel toen zelf niet voor niets teruggehaald naar Oranje. Maar Ajax gaat ook spelers kwijtraken. Dan kopen ze wel nieuwe, maar je weet toch niet of het niveau dan meteen weer zo hoog is. Feyenoord is bezig de fouten uit het verleden te herstellen en dat kost tijd. Maar er loopt talent. Orrie Kökçü, Malacia, Sinisterra, Senesi. Zij worden goede spelers, alleen moet bij Kökçü en Luis het rendement wel omhoog. Met een goed aankoopbeleid, kun je als club het gat met Ajax in ieder geval kleiner maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *