‘Feyenoord wil Franse rechtsback halen als opvolger van Rick Karsdorp’

De prioriteit bij Feyenoord ligt natuurlijk bij het halen van een nieuwe spits maar TD Frank Arnesen is ook bezig met de rechtsbackpositie. Op dit moment speelt daat huurling Rick Karsdorp die maar weinig indruk maakt.

Het alternatief voor die positie is Lutsharel Geertruida, die nog geen al te beste indruk maakte de afgelopen weken. En daarom heeft Arnesen een lijntje uitgelegd naar Sebastien Corchia, zo meldt het medium Voici nu.

Corchia staat sinds 2017 onder contract bij Sevilla, maar werd sindsdien al twee keer verhuurd: aan achtereenvolgend SL Benfica en dit seizoen RCD Espanyol. Eerder kwam de 29-jarige Fransman ook al uit voor OSC Lille, Sochaux en Le Mans. Vooral bij Sochaux timmerde Corchia behoorlijk aan de weg en werd hij gezien als één van de meest talentvolle rechtsbacks van Europa, maar daarna stagneerde zijn ontwikkeling behoorlijk. Voor Espanyol speelde hij tot dusver pas drie wedstrijden dit seizoen in La Liga.

Naar verluidt zou Corchia voor 2,5 miljoen euro – exclusief bonussen – op te pikken zijn bij Sevilla, dat hem na twee verhuurperiodes dus wel permanent van de hand wil doen. Het contract van de eenvoudig Frans international loopt nog tot medio 2021 door in Andalusië.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *