‘Feyenoord heeft een investeerder klaar staan op de achtergrond’

Feyenoord heeft op de achtergrond een investeerder klaar staan die bereid is om voor de nodige financiele middelen te zorgen bij de Stadionclub. De club moet dan wel eerst om tafel moeten met de Vrienden van Feyenoord, de groepering die aandelen in de club in handen heeft.

In de podcast van RTV Rijnmond bespreekt Feyenoord-watcher Sinclair Bischop de financiële situatie en de contacten die de Stadionclub al heeft gelegd. “Er is al eens een verhaal geweest dat er een Amerikaanse investeerder in zou stappen. Wij bij Rijnmond weten dat Feyenoord dus inderdaad een investeerder klaar heeft staan op de achtergrond. Die wil alleen pas instappen als de Vrienden van Feyenoord zijn uitgekocht.”

Dat kan echter nog een moeilijke klus blijken voor Feyenoord, zo weet Bischop. Er zijn namelijk bij het aantreden van de groep aandeelhouders in 2010 een aantal afspraken gemaakt. “Als ze ooit hun aandelen afstaan, dan zou het minimaal drie jaar moeten duren voordat die mogen worden doorverkocht. Als die investeerder dus in beeld komt en Feyenoord daarmee verder wil, dan moeten ze samen met de Vrienden van Feyenoord tot een oplossing komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *