FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord en Dick Advocaat botsen over miljoenentransfer’

Afgelopen zomer betaalde Feyenoord vele miljoenen voor de Argentijnse mandekker Marcos Senesi. Onder Dick Advocaat is hij nu uitgegroeid tot één van de sterkhouders binnen het team.

Het Algemeen Dagblad analyseert: “Advocaat had er al direct spijt van dat hij het had gezegd. Bang dat het uit zijn verband getrokken zou worden. Feyenoord moest op Liverpool gaan lijken, zei hij na de eerste zege onder zijn leiding tegen VVV. De backs moesten de gehele flank bestrijken. Als Feyenoord toch op Liverpool moet lijken, is Marcos Senesi (22) de Virgil van Dijk in de Kuip. Linker centrumverdediger, sterk in de opbouw, goed in de lucht, hard als het moet. En hij pikt zo nu en dan zijn goaltje mee.”

De krant vervolgt: “Senesi blijkt wel soms kwetsbaar aan de zijkant van het veld, met soms vreemde slidings. De 3-2 van Lennart Thy zondag voor PEC mocht de Argentijn zich aanrekenen. Het hoort allemaal bij het leerproces.” De clubleiding in De Kuip en Advocaat botsen wél als het gaat om de toekomst: “Feyenoord ziet in Senesi vooral een speler die geld moet opleveren, maar Advocaat denkt dat hij het elftal de komende jaren bij de hand kan nemen.”

In de afgelopen winterstop was Getafe bereid om 9 miljoen euro te betalen voor Senesi. Het bieden in Rotterdam begint echter bij 15 miljoen euro, al wil Advocaat dus dat hij blijft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *