FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Contente Steven Berghuis: ”Lekker als je zulke spelers achter de hand hebt”

Steven Berghuis zit op het moment lekker in zijn vel bij Feyenoord. De trainerswissel heeft de club erg goed gedaan. Hij ziet dan ook een grote verandering sindsdien.

“Rick aan die rechterkant, dat voelde vertrouwd. En Bozeník is één brok enthousiasme, een jongen die werkt als een paard voor de ploeg, en, heel belangrijk, is balvast en gaat altijd op zoek naar de combinatie. Kijk naar die bank van ons: Haps, Narsingh, Van der Heijden… Jørgensen en Özyakup waren er nog geeneens bij. Voor een ploeg is het lekker als je zulke spelers achter de hand hebt, hoor”, legt Berghuis uit in gesprek met Voetbal International.

De aanvoerder van de Rotterdammers merkt dat er wat verandert is in de spelersgroep. “Je ziet een team dat iets voor elkaar over heeft. Dat is de basis van alles, dan ben je in staat onder moeilijke omstandigheden wedstrijden te winnen. Dan versla je SC Heerenveen op die moeilijke dag voor de beker en draai je bij PEC Zwolle een 2-0 achterstand om. Natuurlijk, alles begint met kwaliteit, maar daarna komen instelling en bereidheid. De trainer en zijn staf spelen daarin een belangrijke rol.

Iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken. En de manier van Advocaat, daarbij voelen we ons allemaal goed. Dat zegt niks over Stam als trainer. Wat hij met Feyenoord wilde, daar stond ik echt achter. Maar misschien moet je wel concluderen dat het niet paste bij ons”, zegt Berghuis.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *