‘Contractverlenging Dick Advocaat bij Feyenoord is een kwestie van tijd’

Sinds Dick Advocaat het stokje overnam van Jaap Stam is het hosanna in Rotterdam. De prestaties zijn ongekend goed en iedereen wil dat Advocaat ook volgend jaar aan het roer staat bij de Rotterdammers. Zijn huidige verbintenis loopt aan het einde van het seizoen af.

Journalist Valentijn Driessen denkt dat er al het een en ander voorgekookt is en de club uit Rotterdam-Zuid snel met contractnieuws komt. De argumenten die hij aanvoert zijn de verbeterde prestaties, de fitheid en de vorm van de spelers. ‘De Feyenoorders zijn intussen conditioneel op niveau, bijna allemaal fit, beter geworden en ook veel meer waard’, schrijft Driessen in de krant.

‘Zoals Steven Berghuis en Marcos Senesi, voor wie Feyenoord al het dubbele kon ontvangen (zo’n vijftien miljoen euro) en voor wie wekelijks Italiaanse topclubs op de tribune zitten. Wel gedwongen door blessures bracht Advocaat tegen zijn reputatie in veel jeugdspelers. Hij gaf Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Luis Sinisterra zoveel vertrouwen dat ze zijn uitgegroeid tot vaste basisspelers.’

Driessen ziet geen reden om niet langer door te gaan met Advocaat. ‘Zijn houdbaarheidsdatum is lang niet verstreken en dat weten Troost en technisch directeur Frank Arnesen ook. Volgens Advocaat mag hij nog even nadenken over een nieuw dienstverband, maar weten Feyenoord en hij naar eigen zeggen hoe de gezamenlijke toekomst eruit komt te zien en zitten partijen regelmatig aan tafel over de personele invulling van de selectie voor volgend seizoen. Vandaar dat het slechts dagen tellen is alvorens Feyenoord en Advocaat bekendmaken het contract van de Hagenaar te verlengen tot medio 2021.’Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!