Feyenoord binnen vijf jaar kampioen? “Dat een gigantische prestatie zijn”

In januari ging Frank Arnesen officieel aan de slag als technisch directeur van Feyenoord. Inmiddels valt het woord ‘kampioen’ weer in de Kuip. Wie had dat enkele maanden geleden nou kunnen verwachten maar volgens landgenoot Sören Lerby blijven de verschillen groot.

In De Telegraaf stelt Lerby: “Frank Arnesen is al 47 jaar een goede vriend van me. Dan denk je dat je hem door en door kent. Maar dat hij ’ja’ zei tegen Feyenoord, heeft me desondanks verrast, omdat ik dacht dat hij geen zin zou hebben in zo’n zware klus. Ik wist echter wel dat hij nog steeds de energie heeft om bij zo’n grote club de kar te gaan trekken.”

Voor dit seizoen ziet Lerby een duidelijke opdracht voor Feyenoord: “Als Feyenoord tweede wordt en de bekerfinale haalt, dan hebben Dick Advocaat en Frank het natuurlijk super gedaan. Vergis je niet hoe groot Feyenoord – met zijn prachtige historie en enorme achterban – is. Hoe gek dat misschien ook klinkt, maakt dat het werk van Frank lastig. De financiële middelen zijn beperkt, de verwachtingen altijd torenhoog.”

“Feyenoord moet volgens de fans altijd kampioen worden, maar heeft het materiaal vaak niet. Dat is wel een probleempje”, aldus Lerby, die de verwachtingen tempert. “Als Frank erin slaagt om Feyenoord binnen vijf jaar kampioen te maken, zou dat een wereldprestatie zijn. Maar dat is grotendeels afhankelijk van de concurrenten Ajax en PSV, omdat die meer financiële slagkracht hebben. Daarom is de komst van het nieuwe stadion, Feyenoord City, ook zo belangrijk.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!