‘Feyenoord krijgt dramatisch nieuws uit ziekenboeg’

Dick Advocaat is nog niet tevreden over zijn nieuwe spits Robert Bozenik. Maar voorlopig heeft de oefenmeester nog geen andere keus omdat Nicolai Jorgensen nog wekenlang in de ziekenboeg zit.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Begrijp Advocaat niet verkeerd, het is niet zo dat hij vindt dat hij een veredelde amateur moet opstellen in de punt van de aanval nu Nicolai Jørgensen wederom in de lappenmand vertoeft. De Deen keert misschien wel helemaal niet meer terug dit seizoen, zo langzaam geneest zijn voetblessure.”

“Maar Advocaat vindt dat een club als Feyenoord over topkwaliteit moet beschikken in de punt van de aanval. Dat lijkt Bozeník wel als de bal in het zestienmetergebied van de tegenstander komt. Dan is de spits die vier miljoen kostte scherp. Zie bijvoorbeeld hoe snel hij de kans afrondde tegen NAC, met een aanname en een uithaal in een fractie van een seconde. De spits werd afgevlagd voor buitenspel, maar zijn kwaliteiten kwamen weer naar voren.”

Sowieso speelt de spits al meer dan gepland. “Bozeník werd door Frank Arnesen gehaald met het oog op volgend seizoen. Achter Jørgensen had hij deze maanden mogen wennen aan het spelen voor een grote club. Met af en toe wat speeltijd. Maar door de blessuregevoeligheid van de Deen, is hij nu al spits nummer één in de Kuip.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!