FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord-sterkhouders dreigen Klassieker te moeten missen

Jens Toornstra is één van de spelers die op scherp staat voor de Klassieker van 22 maart. aankomende week staat het treffen tegen Sparta op het programma en de middenvelder moet dan op zijn hoede zijn om geen gele kaart te pakken.

De middenvelder vertelt in De Telegraaf: “Niet slim. Het gebeurde in de heat of the moment toen ik een aanval van Willem II wilde onderbreken.” Hij weet dat hij nu op scherp staat: “Hoe ik daarmee omga? Ik heb niet eerder meegemaakt dat ik op scherp sta voor De Klassieker. Ik denk dat ik me er niet door zal laten leiden, misschien alleen wat voorzichtiger zal spelen als de stand het toelaat.”

Ook Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Leroy Fer staan op scherp. Oefenmeester Dick Advocaat zegt: “Ik weet het. Maandag zijn de spelers vrij en vanaf dinsdag ga ik ermee aan de slag. Winnen van Sparta staat voorop en pas daarna gaan we denken aan De Klassieker.”

Toornstra vindt het huidige Feyenoord wel wat weghebben van het team dat in het seizoen 2016-2017 de titel pakte: “Vooral het stukje onoverwinnelijkheid komt overeen. Dat gevoel leeft ook echt in deze spelersgroep. Wel is het uitgangspunt nu anders dan twee jaar geleden. Toen stonden we bovenaan en nu is het verschil nog steeds behoorlijk met zes punten. Toen werden we opgejaagd, nu zijn we zelf de jagers. Dat is toch iets anders.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *