Analist Kenneth Perez weet waarom Feyenoord het opeens zo goed doet

Feyenoord begon het seizoen onder Jaap Stam zeer slecht. Enkele maanden geleden werd hij vervangen door Dick Advocaat en sinds die tijd zijn de prestaties van de Rotterdammers ongekend goed.

Kenneth Pérez benoemt het verschil in het programma Voetbalpraat: “Het is fitheid, in welke competitie je ook speelt. Qua namen was het goed, qua competitie natuurlijk niet te hoogstaand, maar dit was echt fitheid. Fer, dat is nu toch niet de Fer van het begin van het seizoen? Er staat nu een fitte gozer die de dingen kan doen waar hij goed in is, z’n fysiek gebruiken, z’n lopen. Fitheid, daar staat of valt alles mee. Fitheid duurt veel langer dan we altijd denken: als een speler tijden niet gespeeld heeft, dan duurt het lang om die speler wedstrijdfit te krijgen. Dat is wat er nu aan de hand is.”

Advocaat heeft echter ook een paar tactische omzettingen gedaan: “Ze hebben een tactiek gevonden, echt een abc-tje. Dat je kort bij elkaar gaat spelen om het elkaar gemakkelijker te maken en dan hebben ze de individuele kwaliteiten van Berghuis.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!