Dick Advocaat moet beslissing over zijn toekomst uitstellen

Nu de competitie tot zeker 6 april stil ligt heeft dit de nodige consequenties. Dick Advocaat de trainer van Feyenoord verwacht dat zijn club pas eind april de competite kan hervatten. “Als we nu drie weken niets doen, heb je daarna ook zo’n drie weken nodig om weer in je ritme te komen. Minimaal”, verklaart de trainer van Feyenoord, die het besluit over z’n toekomst ook uit moet stellen.

Advocaat voorziet ook andere problemen. “Contracten die eind juni aflopen. Ja, ook dat van mij. Eind maart zou het duidelijk worden of ik bij Feyenoord blijf ja of nee. Nu zal dat wel een aantal maanden langer duren”, zegt hij in De Telegraaf. “Je weet ook niet hoe het volgend seizoen eruit komt te zien. Hoe gaat het met de financiën bij de clubs, hoe met transfers? Sowieso is het een moeilijk en onduidelijk verhaal. Waar eindigt Feyenoord in de competitie? Dat zijn toch allemaal vragen die beantwoord moeten worden.”

Ook FC Twente-trainer Gonzalo Garcia geeft aan dat de Eredivisie niet zomaar kan hervatten. Hij houdt ook z’n hart vast voor wat nog gaat komen. “Het is onmogelijk om drie weken niks te doen en dan ineens weer volle bak te gaan spelen. Dan heb je weer een periode van twee à drie weken nodig om fit te worden, vergelijk het maar met het optrainen na de kerstvakantie. En dan moet je nog maar afwachten of er geen spelers ziek worden, zoals we in andere landen al zien. Het gaat allemaal nog veel erger worden.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!