FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Bekerfinale Utrecht – Feyenoord gaat naar 12 juli

De KNVB werkt achter de schermen hard aan een speelschema om de rest van het seizoen invulling te geven. Zo ook de bekerfinale tussen Utrecht en Feyenoord. De intentie van de voetbalbond is om deze op 12 juli te laten spelen.

Dat bevestigt manager competitiezaken Jan Bluyssen aan de NOS. Hij geeft alvast wat informatie prijs over het mogelijke verdere verloop van de Eredivisie. Medio juni moeten de competities weer worden hervat en het mes zal gaan in het schema van de play-offs die in een kortere vorm gespeeld zal worden. “Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt”, benadrukt Bluyssen.

Hij geeft aan dat het de bedoeling is dat de bekerfinale naar 12 juli zal gaan. De competitie moet voor augustus zijn afgemaakt en 12 juli is dan een geschikte datum, vindt de voetbalbond. Het nieuwe seizoen begint vervolgens alweer na een korte zomerstop van drie weken. Er zal vermoedelijk in het nieuwe voetbaljaar ook rond Kerst worden gespeeld om tijd te winnen. “We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte”, vervolgt Bluyssen. “Alles is momenteel doordrenkt met onzekerheden. Ook deze kalenderopzet kan gewijzigd worden en beweegt mee met de ontwikkelingen rond het virus.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *