FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord in zes maanden van puinhoop naar succes’

Feyenoord begon het seizoen onder Jaap ongekend slecht en dat koste hem al drie maanden zijn baan. Dick Advocaat nam het stokje van hem over en sindsdien is de weg naar boven ingezet. Analist Jan Mulder vindt dat Anderlecht een voorbeeld moet nemen aan de Rotterdamse club.

Veel Anderlecht-fans zien de toekomst somber in, maar Mulder niet. Hij voorspelt dat de Belgische club weinig nodig heeft om terug aan de top te komen en wijst daarvoor naar Feyenoord.

“Tot voor zes maanden was Feyenoord een puinhoop”, aldus Mulder in Het Laatste Nieuws. “En dan werd Dick Advocaat trainer – gezellige man, onafhankelijk, de spelers mogen hem, ze zijn blij voor hun trainer als ze winnen… Want dat is óók belangrijk: de gunfactor. Het kán, dus – in zes maanden van de chaos naar succes. Daar trek ik mij nu aan op.”

Mulder is ervan overtuigd dat de malaise maar tijdelijk is. “Anderlecht is écht nog altijd een mooie naam. Het Astridpark, de geschiedenis met de Vanden Stocks, ál die grote spelers…: het ís er nog wel. Maar keer op keer wordt de club onderuitgeschoffeld door onduidelijkheid. Ik blijf trots op deze club. Als ik kritiek uit, is dat uit pure liefde. Ik hou van Anderlecht.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *