FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dirk Kuyt verrast met boodschap voor de toekomst’

Dirk Kuyt is op het moment jeugdtrainer bij Feyenoord en de verwachting is dat hij ooit het eerste gaat trainen. Maar dat wil hij dan wel op zijn manier gaan doen. In een manager-rol zoals in Engeland.

“Ik ben erg bezig met mijn toekomst als trainer. Ik doe ook de cursus Coach Betaald Voetbal”, vertelt de oud-voetballer aan Feyenoord TV. “Die is een beetje stil komen liggen, maar nu kan ik alle theoretische opdrachten maken. Ik kan me nu afvragen wie ik wil zijn als ik straks trainer ben.”

Kuyt vervolgt: “Toen ik stopte wilde ik drie jaar de tijd nemen om te kijken wat ik wil. Ik ben er wel achter dat dat coachen is. Ik wil graag voetbaltrainer worden en dan misschien in een manager-achtige rol. We gaan zien hoe het loopt. Ik wil zo dicht mogelijk op het veld staan en heb met Feyenoord O19 ervaren hoe mooi dat is en hoe belangrijk voetbal voor mij is.”

“Ik wil beginnen als trainer en misschien is er in Nederland een manager-achtige rol mogelijk is zoals in Engeland. Dan moet je denken aan Benítez en Ferguson die dat jaren op hun manier hebben gedaan. Ik denk dat mij dat heel goed ligt”, aldus Kuyt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *