FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ben beschikbaar als de KNVB besluit om competitie half juni te hervatten’

Scheidsrechter Bjorn Kuipers wacht met spanning af wat de KNVB gaat besluiten wat betreft het uitspelen van de competitie in Nederland. Hij zal zich beschikbaar stellen wanneer de bond besluit dat de bal halverwege juni weer gaat rollen. Dit zegt de topscheidsrechter tegen de NOS.

“De KNVB is mijn werkgever. Ik ga ervan uit dat mijn werkgever er alles aan doet dat, als de competitie doorstart, het om een veilige situatie gaat. En dat het voor iedereen veilig is”, zegt Kuipers, die zelf makkelijk afstand kan houden. “Ik kan als scheidsrechter prima anderhalve meter afstand hebben in een wedstrijd, ik kan op afstand van spelers blijven. Maar voetbal is nu eenmaal een contactsport, voetballers moeten een duel met elkaar uitvechten, en ik denk dat die anderhalve meter lastig wordt.”

Toch is de KNVB van plan om 19 juni de Eredivisie te hervatten. “En hoe ze dat gaan invullen, dat is aan de KNVB. Als de KNVB mij zegt dat we de competitie halverwege juni gaan hervatten, en de wedstrijden worden ingedeeld, dan zal ik mij beschikbaar stellen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *