FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘KNVB gaat verschrikkelijk in de fout en begaat grote coronablunder’

Nu het coronavirus in Nederland wat begint af te vlakken wordt de kans steeds groter dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gewoon uitgespeeld gaat worden. Journalist Valentijn Driessen zou dit een gigantische blunder van de KNVB mocht dit daadwerkelijk hervat gaan worden.

Hij schrijft namelijk in zijn column: “Exclusief de play-offs voor Europees voetbal en promotie/degradatie staan tussen 19 juni en 26 juli (38 dagen) 74 Eredivisie-duels (vijf risicowedstrijden), 90 Eerste Divisie-duels en één KNVB-bekerfinale op het programma. Van dit totale aantal van 165 wedstrijden worden er 14 in Eindhoven (PSV/Jong PSV/FC Eindhoven), 13 in Rotterdam (Feyenoord/Sparta/Excelsior/bekerfinale), 9 in Amsterdam en Utrecht en 8 in Alkmaar gespeeld. Daarbij zal extra politie-inzet nodig zijn bij de stadions, maar tevens op het Leidseplein, Waagplein of Coolsingel als het kampioenschap wordt vergeven of elders als clubs promoveren of degraderen.”

Driessen gaat verder: “Uiteindelijk is het aan premier Rutte op 21 april en later aan de burgemeesters van de speelsteden om te bepalen of het uitspelen van het betaald voetbal financieel en ethisch valt te verkopen. In een ontwrichte maatschappij, die zijn weg zoekt naar de uitgang van de coronacrisis.”

Hij sluit af: “Omdat alle profclubs met enkele passende maatregelen zeker overleven tot 1 juli, valt de prijs die moet worden betaald om de Eredivisie en Eerste Divisie uit te spelen niet te verantwoorden aan een samenleving in crisisstand. Door te volharden bestaat het gevaar dat de KNVB wordt beticht van onmaatschappelijk gedrag. Terwijl het kosteloos betonen van compassie met de samenleving juist veel goodwill en in een later stadium ook klinkende munt zal opleveren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *