FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord ziet drama afspelen recht voor haar ogen’

Door de coronacrisis wordt ook Feyenoord niet gespaard. Het Algemeen Dagblad heeft namelijk door middel van een snelle rekensom uitgerekend dat de club een verlies tegemoet gaat van maar liefst 30 miljoen euro op een begroting van 70 miljoen.

“Dat geld heeft Feyenoord niet, zoals Ajax wél, als eigen vermogen beschikbaar”, stelt het AD. “Wat zou dat reëel gezien voor gevolgen kunnen hebben? Feyenoord haalt dan geen nieuwe spelers en kantoorpersoneel moet vrezen voor hun baan. Een voordeel is dat de club al veel grootverdieners uit de selectie ziet verdwijnen, een besparing van miljoenen in het salarisbudget.”

Maar er dient zich nog een ander probleem aan. “Saillant detail is ook dat het Stadion Feijenoord, dat los staat van de BVO Feyenoord, nog veel zwaardere klappen zal krijgen. Daar is de financiële nood al tijdenlang bijzonder hoog, het stadion zit al diep in de financiële reserves. De enige manier om die problemen nog te overwinnen is de bouw van een nieuw stadion. Als er niet wordt gevoetbald met publiek, er zijn geen popconcerten of andere evenementen, dan kan het stadion dat onmogelijk financieel overleven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *