FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Mino Raiola gekozen tot invloedrijkste Nederlander in de voetbalwereld

Zaakwaarnemer Mino Raiola is de invloedrijkste Nederland in de voetbalwereld. Hij troefde in de verkiezing van Voetbal International bondscoach Ronald Koeman af. Johan Cruijff staat derde op de lijst. Het weekblad stelde de top-vijftig samen met behulp van spelers, coaches, bestuurders, mensen van belangenorganisaties, deskundigen uit de commerciële hoek en het scheidsrechterskorps.

“Cruijff is een icoon, ik niet”, reageert Raiola, zaakwaarnemer van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Matthijs de Ligt en Paul Pogba, op zijn uitverkiezing. “Hij heeft met zijn ideeën over voetbal zo ongelooflijk veel adepten over de hele wereld, dat die ideeën dus wel heel goed moeten zijn. Zijn invloed duurt al ruim vijftig jaar en gaat na zijn dood gewoon door. Dat is bijzonder.”

De eerste plaats in de top-vijftig maakt Raiola ‘bescheiden trots’. “Omdat het beste lang heeft geduurd voordat het publiek en de mensen me begrepen. Dat ik nu word gezien als Nederlander en niet meer als die Italiaan, vind ik bijna net zo leuk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *