FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ajax, Feyenoord en PSV in ongekende problemen: ‘Echt een enorme ramp’

De traditionele topclubs in Nederland Ajax, Feyenoord en PSV moeten zich voorbereiden op een enorme financiele ramp. Dit weet sportmarketeer Marcel Beerthuizen te melden tegenover BNR. De schade gaat volgens hem lopen in de tientallen miljoenen.

Volgens de sportmarketeer komen ‘veel clubs in de problemen als er dit jaar zonder publiek of zelfs helemaal niet meer wordt gevoetbald’. “Dat zou een redelijk grote ramp zijn”, aldus Beerthuizen. “Voor clubs als Ajax, PSV en Feyenoord betekent het een enorme financiële klap. Voor Ajax gaat het dan om zestig miljoen euro. Voor PSV en Feyenoord gaat het om mindere bedragen, maar wél om hele grote aandelen van de begroting. Dus het zou echt een enorme ramp zijn.”

Ook de sponsoring komt dan onder druk te staan. “Ja, dat is natuurlijk al aan de hand. De lopende contracten werden altijd wel gehandhaafd door de sponsoren, zeker door de grote bedrijven. Die willen de clubs niet in de steek laten. Relatiemarketing wordt weer heel belangrijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *