FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Geen Ajax-titel, wel CL-ticket: ‘Natuurlijk twee keer van Ajax gewonnen’

Sjaak Swart komt terug op zijn eerdere uitspraak dat Ajax kampioen moet worden nu de competitie stil ligt. Het clubicoon van Ajax is ook tevreden met een ticket voor de Champions League.

“Na 25 wedstrijden ben je niet echt kampioen”, zegt Swart in De Telegraaf. Eerder stelde hij in meerdere interviews dat wanneer de Eredivisie zou worden stopgezet, Ajax officieel tot kampioen gekroond moet worden. De Amsterdammers staan op doelsaldo eerste. AZ volgt op de tweede plek.

Swart vindt wel dat Ajax recht heeft op het rechtstreekse ticket voor de Champions League. “Ik ben een Ajacied en Ajax staat toevallig bovenaan, al een wedstrijdje of 25″, zegt Swart. AZ heeft met de tweede plaats een geweldige prestatie geleverd en ik heb van het spel genoten. Natuurlijk hebben ze twee keer van Ajax gewonnen, maar de regels zijn duidelijk. Het gaat om het doelsaldo. Dat AZ de voorronde van de Champions League ingaat, is hartstikke terecht.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *