FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat neemt standpunt in over Berghuis-transfer’

Dick Advocaat wil ook volgend seizoen met de scepter zwaaien bij Feyenoord. Zelfs als sterkhouder Steven Berghuis zou vertrekken. Dit weet clubwatcher Narcel van der Kraan te melden.

“Ja, hij wil door. Hij was in zijn hoofd en in het overleg met Arnesen ook al bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen”, stelt de journalist van De Telegraaf. “Hij voelt zich happy bij Feyenoord, hij is blij met de staf die hij heeft en hij ziet toekomst in veel spelers bij Feyenoord. Hij begrijpt dat Feyenoord in de zomer eigenlijk spelers moet verkopen om financieel gezond te blijven of om aandelen van de Vrienden van Feyenoord terug te kopen.”

“Toch zou hij er veel voor over hebben als hij Steven Berghuis nog een jaar kan behouden. Dat is zijn beste speler”, weet Van der Kraan. “Een man van assists én doelpunten. Het aanblijven of vertrekken van Berghuis is echter niet bepalend voor de beslissing van Advocaat om zijn handtekening onder een nieuw contract te plaatsen. Hij kent de mogelijkheden en ook de beperkingen van Feyenoord.”

Zonder coronacrisis zou de verlenging zelfs al een feit zijn. Maar weet de Feyenoord-volger: “Wat nu natuurlijk wél belangrijk wordt, is het gevaar voor zijn gezondheid als het virus niet wordt beteugeld. Durft een trainer van 71 jaar weer met een grote groep spelers te gaan trainen als de KNVB het licht op groen zet? Gaat hij zich voorbereiden na de zomer als het virus nog rondwaart in Nederland?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *