FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Eredivisie-clubs kunnen rustig ademhalen: ‘Fox Sports komt met cruciaal nieuws’

Goed nieuws voor de clubs uit de Nederlandse Eredivisie. Fox Sports heeft het laatste kwart van de tv-gelden overgemaakt naar de clubs. Het gaat om circa 20 miljoen euro. Dat weet het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag te melden.

“FOX Sports dreigde volgens de clubs eerder om niet over de brug te komen als de KNVB en de clubs zelf de stekker uit dit seizoen zouden trekken. Dat is niet gebeurd, maar het is evenmin duidelijk of de resterende wedstrijden nog plaats zullen vinden. Ook is niet duidelijk of FOX Sports het geld onder bepaalde voorwaarden heeft overgemaakt, bijvoorbeeld dat clubs nu niet alsnog een per direct stoppen van de competitie willen afdwingen”, zo klinkt het.

“Voor veel clubs is de uitbetaling deze week een zeer goed bericht. Het voorkomt dat clubs nu in forse problemen komen, al is de verwachting dat ze dat wel gaan komen als er langere tijd niet gespeeld kan worden of voor lege stadions moet worden gevoetbald”, aldus het AD. “Voor veel clubs zijn de televisiegelden een flink portie van de begroting. Ajax krijgt het grootste percentage en zou 2,58 miljoen euro hebben gekregen. Voor PSV is het bedrag 2,32 miljoen en Feyenoord incasseert 2,05 miljoen. Voor kleinere clubs als VVV, Sparta, FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC gaat het om ongeveer een half miljoen euro.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *