FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ajax komt met coronanieuws naar buiten voor alle andere Eredivisie-clubs’

Mocht de KNVB binnenkort gaan beslissen dat de competitie definitief gaat worden geannuleerd dan is de kans groot dat Ajax een CL-ticket krijgt. Mocht dit gebeuren dan vinden de andere clubs uit de Eredivisie dat de inkomsten die daar uit voortvloeien moeten worden verdeeld.

En daar is de topclub het niet mee eens, aldus journalist Mike Verweij van De Telegraaf. In gesprek met FC Afkicken vertelt hij: “Ajax is bereid om iets te doen, maar vindt de Europese inkomsten geen goed idee. Ze kijken liever naar de vaste inkomsten. Dan kun je bijvoorbeeld aan tv-geld denken. Ajax betaalt overigens per jaar 2,6 miljoen euro – en dat wordt wel betaald van de Europese inkomsten – aan ploegen die van kunstgras naar echt gras over willen gaan.”

Hij vervolgt: “Ajax heeft ook niet de zekerheid van de Champions League-inkomsten. Wie zegt mij dat Ajax volgend seizoen Champions League speelt en de competitie dit jaar wordt uitgespeeld? Dat is een voorwaarde voor Nederland voor een rechtstreekse plek in de Champions League. Ajax zegt ook: ze kunnen een deel van 40 miljoen vragen, maar dat staat voorlopig nog niet op de rekening.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *