FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

“De KNVB liet zich chanteren door de UEFA”

Er is eindelijk een beslissing genomen over het wel of niet uitspelen van de competities in Nederland. Deze worden definitief stopgezet vanwege de coroancrisis. Journalist Valentijn Driessen vindt echter de KNVB heeft gefaald. In zijn ogen had de beslissing veel eerder moeten worden genomen.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de journalist: “Evenals door heel Nederland is de pandemie lange tijd onderschat door de voetbalbond en een groot aantal clubs. Zelfs toen Ajax, PSV en AZ luid en duidelijk verkondigden dat ze niet verder wilden spelen, de burgemeester van Eindhoven profvoetbal deze zomer niet zou toestaan, virologen het ondenkbaar achtten nog een voetbalwedstrijd af te werken voor de zomer en spelen op anderhalve-meter onbestaanbaar is, werd maar vastgehouden aan de strohalm van uitspelen van de competitie. En later het uitspelen zonder publiek. Terwijl dat financieel meer zou kosten dan voortijdig de stekker eruit trekken.”

Driessen vervolgt zijn verhaal: “De KNVB liet zich chanteren door de Europese voetbalbond UEFA. Mede uit angst voor het schaden van persoonlijke relaties. Zo moet de toekomstige plaats van bondsvoorzitter Just Spee in het UEFA-bestuur worden veiliggesteld. Zelfs nu wil de KNVB nog geen definitief besluit naar buiten brengen alvorens UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin gesproken te hebben. Dat aan de leiband lopen, houdt maar niet op zoals ook zo vaak het verkeerde spoor werd gekozen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *