FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Besluit KNVB staat nu alweer op losse schroeven’

Afgelopen week besloot de KNVB dat er geen promovendussen en degradanten zullen zijn dit seizoen. Mark Boumans van De Graafschap acht het toch niet kansloos dat de club volgend seizoen in de Eredivisie speelt. De burgemeester van Doetinchem baseert zich op de reglementen van de KNVB zelf.

In NOS Studio Sport stelt Boumans dat het KNVB-bestuur niet had mogen kiezen voor het blokkeren van promotie-degradatie in het betaald voetbal. “Dat staat namelijk in het reglement dat ze zelf hebben opgesteld. De KNVB mag namelijk geen schade aan clubs berokkenen of daar twijfel over laten ontstaan.”

“Het kan niet zo zijn dat twee betaalde heren van de KNVB zo’n besluit nemen, begrijp ik met inachtneming van de raad van commissarissen”, aldus Boumans. Dat is volgens hem wel gebeurd. “De schade is er zowel bij Cambuur als De Graafschap, miljoenen. En er is ook onduidelijkheid. Het eigen reglement is dus overtreden, dat kan herroepen worden door de eigen leden in een algemene vergadering.”

“In de statuten staat dat bij zo’n vergadering zeker vier clubs aanwezig moeten zijn. Nou, met De Graafschap, SC Cambuur en FC Utrecht hoef je er nog maar één bij te vinden. Dan kun je de beslissing terugdraaien”, aldus de burgemeester van Doetinchem, die het besluit ‘schandalig’ noemt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *