“Er gaan echt elf clubs uit de Eredivisie omvallen”

Analist Jan van Halst denkt dat de coronacrisis gaat zorgen voor een drama in de voetballerij. Tot 1 september wordt er sowieso niet meer gevoetbald en het is nog maar de vraag of er daarna wel met publiek zal worden gespeeld.

“Youri (Mulder, red.) en ik hebben elkaar vanmiddag geappt en we hebben snel een rekensommetje gemaakt, maar er gaan echt elf clubs uit de Eredivisie omvallen”, stelt Van Halst in het Ziggo Sport-programma Paniekvoetbal. “Ajax, PSV, Feyenoord en AZ kunnen nog wel overeind blijven, die hebben wel een financiĆ«le buffer.”

“Dan heb je nog Vitesse, FC Twente en FC Utrecht, die hebben eigen investeerders”, vervolgt Van Halst. “Dan hoop je dat die het verschil willen overbruggen. En de rest gaat allemaal omvallen. Dan heb ik het alleen over de Eredivisie.”

Volgens de voetbalanalist zijn er twee opties voor de clubs. “Enerzijds moet er vanuit de overheid een noodfonds aangevuld worden, net zoals we in de cultuursector hebben gedaan. Anderzijds zullen de kosten naar beneden moeten en zullen de spelers qua salarissen een gebaar moeten maken.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!