FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Jordy Clasie kon ook overstap maken naar Ajax’

Jordy Clasie stond in het jaar 1999 op de radar bij Ajax. Jeugdscout Patrick Busby was namelijk van hem gecharmeerd toen hij voor het Haarlemse EDO speelde.

“Ik was ervan overtuigd dat hij het betaald voetbal zou halen. Ik dacht dat ik de eerste was die hem in het vizier had, maar later bleek dat Feyenoord hem al volgde. Ik zeg dan ook nooit dat ik spelers hebt ontdekt, want zelfs op jonge leeftijd worden ze al door meerdere clubs gevolgd.”

Clasie verkoos Feyenoord boven Ajax, maar Busby strikte Eljero Elia wél. “Elia was een atleet en balvirtuoos, die passeerde als George Weah zijn tegenstander op de achterlijn. Dat kan alleen maar als je zo’n actie op volle snelheid kan uitvoeren. Hij speelde toen bij ADO Den Haag en vertrok een paar maanden later naar Ajax. Als ik Elia tref, zegt hij altijd ‘meneer Busby u heeft mij ontdekt’. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar neemt niet weg dat ik het leuk vind dat hij dat zo ziet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *