FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-fans krijgen flinke meevaller te horen’

De verwachting was dit seizoen bij Feyenoord dat er wel één of twee topspelers uit de selectie verkocht moesten worden om zo de begroting rond te krijgen. Maar nu blijkt dit helemaal niet het geval te zijn.

Dat betekent overigens niet dat de Rotterdammers de gevolgen van de coronacrisis onderschatten. Algemeen directeur Mark Koevermans zegt in het Algemeen Dagblad over de mogelijkheid dat er een heel seizoen gespeeld dient te worden zónder publiek: “Dan komen wij ook in problemen. Dan moet er iets gebeuren. Wat? Zeg het maar. Geld lenen? Een stukje van de club verkopen? Spelers verkopen? Als dit een jaar duurt en je komt als club 30, 40 of zelfs 50 miljoen tekort, dan moet er geld komen. Er is maar één club in Nederland met een potje op de bank en dat is Ajax. Maar met die bedragen die clubs dan tekort gaan komen ook maar een jaar, hoor.”

Maar vooralsnog is de situatie dus niet zo schrijnend in De Kuip: “Nu, op dit moment, hoeft er niemand weg uit de selectie van Feyenoord. Maar als je moet bezuinigen, heb je natuurlijk ook geen potje om spelers te kopen. Dus moeten we nu kijken naar spelers huren of transfervrij halen. Maar dan wel binnen het salarisbudget. Daar zit nog wat ruimte op dit moment. Er is nog tijd. Ik snap de clubs ook niet die nu al de hele selectie rond willen hebben. In september gaan we pas weer voetballen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *