FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Enorme harde dreun dreigt voor betaald voetbal in Nederland’

Het betaalde voetbal in Nederland ligt nog tot minimaal 1 september stil. En daarna is het nog maar de vraag of er gevoetbald gaat worden met publiek.

Het kabinet wil woensdagavond ‘een soort routekaart uit de coronacrisis presenteren’, zo weet het Algemeen Dagblad. “Een vastomlijnd plan is het nog niet, maar het kabinet wil duidelijk maken dat alle vakministers in het kabinet gaan broeden op plannen om de ‘nieuwe samenleving’ vorm te geven, zeggen ingewijden. Het is de bedoeling die ‘stip aan de horizon’ te zetten na het crisisberaad van morgenmiddag.”

Op de persconferentie van woensdagavond worden de plannen toegelicht. “Ze zullen daarbij zeggen dat het niet uitgesloten is dat een zoektocht naar een vaccin nog één tot anderhalf jaar kan duren en de samenleving dus opnieuw vormgegeven moet worden tot die tijd. Het kabinet hoopt ermee ook de kritiek te pareren dat het te langzaam of zonder perspectief een weg uit de ‘intelligente lockdown’ zoekt.”

Alle werkterreinen zullen worden bekeken. Ook het betaald voetbal komt hierbij ongetwijfeld ter sprake gezien de enorme belangen, maar getuige deze situatie kan het nog wel eens lang duren voordat de stadions in Nederland weer volstromen. De omgang met de anderhalvemeter-samenleving lijkt in de stadions onhaalbaar, waardoor het niet uitgesloten is dat de tribunes pas in 2022 (!) weer vollopen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *