FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Jan Boskamp was bijna speler van Ajax geweest’

Het had niet veel gescheeld of Jan Boskamp had in het jaar 73/74 voor Ajax gespeeld. Hij zat in die tijd namelijk niet zo goed in zijn vel bij Feyenoord.

In de slotfase van het seizoen besloot trainer Wiel Coerver om Boskamp van de ene op de andere dag te passeren. In de duels met Tottenham Hotspur om de UEFA Cup moest de Rotterdammer genoegen nemen met een rol als reserve. “Die had ik nooit zien aankomen”, vertelt Boskamp nu aan Voetbal International. “Ik had alles gespeeld, we waren al zo goed als kampioen. Ik dacht echt: Kus mijn kloten maar.”

Als invaller in de return was Boskamp belangrijk met een assist bij de 2-0 van Peter Ressel. Daarbij bleef het: voor Feyenoord was deze uitslag na de 2-2 in Londen voldoende om de UEFA Cup te veroveren. “Man, ze pakten me vol in mijn zak, ik wist niet eens meer waar ik was. Nee, die UEFA Cup was geen mooi afscheid. Ik wilde helemaal niet weg bij mijn club.”

Boskamp vertrok naar het Belgische RWDM, waar hij veel indruk maakte. “Ik was zó boos dat ik twee jaar later nog bijna naar Ajax ben gegaan. Zij zagen het wél in me zitten. Ik was persoonlijk al rond, maar bij de medische keuring bleek mijn meniscus niet goed.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *