FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord gaat voorbeeld van Liverpool volgen’

Sportmarketeer Chris Woerts denkt dat de realisatie van Feyenoord City op niets uit gaat lopen. Binnen vijf jaar hoopt de club te verhuizen naar een nieuw stadion maar Woerts is hier sceptisch over.

Sinds december is het stil rond de stadionplannen van Feyenoord. Directeur Mark Koevermans gaf deze week nog aan ‘andere prioriteiten’ te hebben. “Het wordt steeds lastiger”, reageert de oud-directeur van de club in Veronica Inside. “Ze zijn nu aan het kijken naar het model van Liverpool.”

Liverpool verkoos renovatie van Anfield uiteindelijk boven een nieuw stadion. “Zij hebben gekozen voor benen in plaats van stenen. Benen leveren uiteindelijk meer op, dus we gaan investeren in het elftal. Met een kampioenschap in de Premier League uiteindelijk tot gevolg, als het nog uitgespeeld wordt.”

“De vraag is: wat levert het op, qua spelersbudget? Als het spelersbudget niet hoog genoeg is in het nieuwe stadion, moet je het niet doen. En dat is nu een beetje de stemming binnen de club: is het wel rendabel om een nieuw stadion te bouwen voor vierhonderd, vijfhonderd miljoen? In deze tijd? Als we gaan verbouwen, krijgen we misschien een gelijk of een groter spelersbudget”, aldus Woerts.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *