‘Utrecht en Feyenoord ruiken optie voor bekerkans’

Jordy Zuidam de directeur van FC Utrecht heeft nog altijd goede hoop dat de bekerfinale tussen zijn club en Feyenoord gespeeld kan worden. De KNVB is namelijk bezig met het inplannen van oefenwedstrijd in augustus en dus zou de bekerfinale ook ingehaald kunnen worden.

Hoewel de overheid formeel een streep heeft gezet door alle grote evenementen tot 1 september, hopen de clubs voor die tijd al ritme op te kunnen doen. Dat Eredivisie-rechtenhouder FOX Sports de oefenwedstrijden wil uitzenden, is ook besproken tijdens het overleg tussen de clubs, bevestigt Zuidam bij Een Berg Sport op RTV Utrecht. “Wij zitten met de directies in die calls. Daarin is besproken dat de KNVB de mogelijkheden onderzoekt om serieuze oefenwedstrijden te organiseren.”

Dit biedt dus mogelijkheden om de bekerfinale alsnog af te werken. “Eén van de belangrijkste richtlijnen van de UEFA is dat alles, maar dan ook alles eraan gedaan moet worden om de bekerfinales te spelen. Als je met alle partijen in oplossingen denkt, zijn wij ervan overtuigd dat er een oplossing te vinden is voor de bekerfinale.” Of de KNVB die logica ook volgt, betwijfelt Zuidam echter. “Er zijn heel veel tegenstrijdigheden en heel veel uitspraken staan haaks op elkaar. Dat is moeilijk te begrijpen.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!