FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord als winnaar uitgeroepen van de Bekerfinale’

Het is nog steeds de grote vraag of de Bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht gaat worden gespeeld maar de Rotterdammers gaan dan mogelijk wel als winnaar de boeken in. Dit weet de Telegraaf te melden na een gesprek met voetbaladvocaat Jan Kabalt. Hij wijst op artikel 11 van de reglementen in het betaalde voetbal.

De Telegraaf schrijft: “De Rotterdammers hebben die ’dennenappel zonder glans’ volgens Kabalt te danken aan het feit dat zij de uitspelende club zouden zijn in de finale, die door de coronacrisis nooit wordt gespeeld. Dat Feyenoord ’uit’ zou spelen, werd door loting bepaald. Indien FC Utrecht de uitspelende ploeg zou zijn, was het elftal van John van den Brom de winnaar geweest.”

Er dreigt nog wel een obstakel voor Feyenoord. “Artikel 50 zou echter roet in het Rotterdamse eten kunnen gooien. ’In gevallen waar op grond van bijzondere omstandigheden naar de mening van het Bestuur Betaald Voetbal afwijking noodzakelijk is, beslist het Bestuur Betaald Voetbal.’ De finale stond echter op 19 april gepland en Gudde en Decossaux hebben nog niet ingegrepen. Als dat wel gebeurt, is het pikant. Gudde was tussen 2007 en 2017 algemeen directeur in De Kuip.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *