FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘KNVB denkt aan alsnog afwerken van bekerfinale’

Eric Gudde de directeur van de KNVB sluit niet uit dat de bekerfinale alsnog gespeeld gaat worden. Maar dit zal niet gebeuren om een Europees ticket.

In Nederland is betaald voetbal tot 1 september verboden vanwege het coronavirus. “Die wedstrijd kan sowieso niet voor 31 augustus worden gespeeld”, concludeert Gudde bij NOS Studio Sport. “Dus de plekken voor Europees voetbal zijn dan al noodgedwongen vergeven.”

Menigeen pleit voor het spelen van de bekerfinale in plaats van de Johan Cruijff Schaal. “Je kunt wel een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd in september of oktober gaan spelen. Daar kunnen we altijd nog naar kijken”, aldus de KNVB-directeur.

Mocht de UEFA dit plan goedkeuren, dan gaat Feyenoord dus ‘gewoon’ de groepsfase Europa League in en mag Willem II voorrondes spelen. FC Utrecht speelt dan louter om een prijs zonder ticket. “Het is dan geen wedstrijd meer om een Europees ticket.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *