Jaap Stam: ‘Het was makkelijk voor Advocaat om mijn werk op te pakken bij Feyenoord’

Jaap Stam is van mening dat het recente succes van Feyenoord ook voor een groot deel op zijn conto is te schrijven. Dit zegt hij in een interview met de krant Trouw.

“Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan”, aldus Stam. “Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen.”

Stam gaat verder: “Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Mensen zien dan niet wat er vooraf is gebeurd. Zo is de voetballerij. Een ander loopt er dan mee weg. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?”

Het heeft bij de huidige trainer van FC Cincinnati gezorgd voor een bitter gevoel. “Ik heb een jeugdspeler als Kökcü laten doorbreken, ben veel met Sinisterra bezig geweest en ik heb Senesi gehaald, een speler van wie iedereen zei dat hij er niks van kon en die nu de beste verdediger van Nederland is. Gelukkig kreeg ik van de spelers wel de waardering”, zo geeft hij aan.Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!