FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Amerikaanse investeerders geinteresseerd in Feyenoord’

Drie Amerikaanse investeringsmaatschappen zouden veel geld willen pompen in Feyenoord. Dit weet de Telegraaf gisteren te melden. De fans van de Stadionclub zijn wat huiverig voor deze mensen, maar zakenman Edwin van Leeuwen ziet kansen. Er zit namelijk veel rek in de club.

De Amerikaanse interesse voor Feyenoord is niet nieuw. Een jaar geleden werd duidelijk dat de Rotterdammers serieus in gesprek waren met een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten. Van Leeuwen, die eerder zijn bedrijf UNIT4 voor grote winst aan Amerikaanse investeerders verkocht, weet hoe de Amerikanen werken.

De 53-jarige Rotterdammer deed zelf 58 grote overnames en weet zodoende wat er bij dat soort zaken komt kijken. “Feyenoord kan 300 miljoen euro waard worden”, stelt hij in De Telegraaf. “Ik hoef geen job bij Feyenoord. Maar ik wil de club wel helpen als er onderhandelingen komen”, zegt Van Leeuwen. “Je moet een megasterk managementteam hebben tegenover zulke jongens van private equity (privaat vermogen).”

Van Leeuwen weet hoe het Nederlandse voetbal er momenteel uitziet en denkt dat een overname gunstig kan zijn voor de Rotterdammers. “Van wie is Feyenoord op dit moment? Van de supporters? Nee, totaal niet. Die hebben al jaren nergens invloed op. Feyenoord is voor de helft van een klein groepje (Vrienden van Feyenoord, red.) en die willen voor 30 miljoen euro aan aandelen overal over meebeslissen. Bij zo’n structuur kun je de nodige vraagtekens zetten. Begrijp me niet verkeerd; de Vrienden van Feyenoord hebben een enorme bijdrage geleverd, maar soms is het gewoon tijd voor een nieuwe fase, next level.”

“Daarom moet je bij Feyenoord denken aan 100 miljoen euro of meer”, stelt Van Leeuwen. “Feyenoord is een voetbalbedrijf waar veel meer kan gebeuren. Geloof me, Amerikanen zoeken bedrijven waar het een rommel is. Als je echt een topbedrijf hebt, komen ze niet, want het betekent dat er niks te halen valt. Ze zoeken bedrijven waar het vele malen beter kan. Feyenoord is zo’n bedrijf. Je hoeft niet alleen Feyenoord-gebonden bestuurders te hebben. Ik vertel dit verhaal ook niet alleen omdat ik Feyenoorder ben. Ik zie gewoon de kansen. Zet me bij Ajax neer en ik maak van 250 miljoen een miljard.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *