FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Johan Derksen is geen andere man geworden maar de wereld wel’

Analist Johan Derksen van het programma Veronica Inside ligt momenteel onder vuur in Nederland. Giselinde Kuipers, hoogleraar cultuursociologie, volgt de vaste analist met een kritisch oog en constateert dat de wereld veranderd is.

“Johan Derksen is niet veranderd, maar de wereld om hem heen wel”, stelt Kuipers in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Vaak weten de mannen in VI wel wat de stemming in Nederland is en begeven ze zich op de grens van waar mensen het eens en oneens met elkaar zijn. Deze keer hebben ze dat totaal niet aangevoeld.”

Derksen zei over de demonstraties dat hij op tv ‘alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen’ en stelde dat het in Nederland heel erg mee valt met het racisme. Daarna werd een tegendemonstrant besproken die bij een Black Lives Matter-protest in Leeuwarden verkleed ging als Zwarte Piet. “Weten we zeker dat dat niet Akwasi was?”, grapte Derksen.

De opmerkingen van Derksen kunnen niet meer in deze tijd, aldus Kuipers. “We maken een echte cultuurverandering mee. Het is de betogers zelfs gelukt om Mark Rutte van gedachten te laten veranderen. We hebben te maken met een nieuwe generatie die zich heel erg laat horen op het gebied van racisme en feminisme. Daartoe behoort ook de generatie voetballers die nu in Oranje speelt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *