Ronald Koeman komt met statement richting Veronica Inside

De spelers gaven onlangs aan het programma Veronica Inside te boycotten maar bondscoach Ronald Koeman is dit niet van plan. Hij wil namelijk iedereen de vrijheid geven om vragen te kunnen stellen.

“We gaan niemand weigeren”, legt Koeman uit aan De Telegraaf. “Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op. Over racisme denken we hetzelfde. Ik denk dat de bewustwording door dit alles alleen maar sterker is geworden. Ik hoop dat dit er uiteindelijk toe bijdraagt dat we in Nederland wat meer rekening met elkaar gaan houden.”

“Als we met racisme te maken krijgen in een stadion, zal ik er ook achter staan als de spelers van het veld lopen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen”, aldus Koeman, die overigens niet tegen de boycot van de spelersgroep is. “Ik vond het statement oké. Virgil van Dijk belde mij en besprak het met me. Ik wist dat de groep vanuit het verleden, in een periode dat het wat minder ging met Oranje, moeite had met de manier waarop ze werden benaderd door het programma (Veronica Inside, red.). Hoe het nu op tv kwam, was voor de groep de druppel.”

Koeman voegt toe: “Je bespreekt dan wat de overwegingen zijn om wel of geen actie te ondernemen. Ik heb hem gevraagd: ’Moet je het doen? Want je krijgt hem ook driedubbel terug soms.’ Hij zei: ’Trainer, dit is zo belangrijk!’ Ik antwoordde: ’Als de groep unaniem is, steun ik je. Ga er voor, dan’. Zo is het gegaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *