FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik wil dat iemand zijn lul in de soep van de PSV-voorzitter hangt’

Afgelopen week overleed Wim Suurbier op 75-jarige leeftijd. Columnist Nico Dijkshoorn baalt ervan dat er op het moment zo weinig voetballers als hij bestaan.

“Als de dood van Wim Suurbier één ding duidelijk maakt, dan is het dit: wat een stel saaie zakken voetballen er tegenwoordig in Nederland”, schrijft hij in VI. “De ruigste voetballer in de Eredivisie is, vergeleken met Wim Suurbier, een frisgewassen vertegenwoordiger in wollen stropdassen.”

“Ik heb de laatste twee dagen veel gehoord en gelezen over Suurbier en nu verlang ik hartstochtelijk naar een enorme injectie rock-’n-roll in de braafste bedrijfstak van Nederland”, vervolgt Dijkshoorn. “Ik wil dat iemand bij PSV nu ook eens zijn lul in de soep van de voorzitter hangt. Of kom met beter, eigentijdser rebels gedrag. Een keer dronken op een auto dansen, dat is kinderwerk”, stelt hij.

“Ik wil meer doorleefde lik-mijn-reet-mentaliteit in het Nederlandse voetbal”, legt Dijkshoorn uit in zijn column voor het weekblad. “Ik verlang, na alle verhalen over Wim Suurbier, opeens intens naar een speler die om half twee ’s middags – een uur voor de kampioenswedstrijd – uit het bed van de 22-jarige ex-Miss Bananen Bar moet worden getrokken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *