FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dick Advocaat jaloers op Ajax: ‘Liegt er niet om’

Feyenoord heeft aankomend seizoen de doelstelling om te jagen op AZ en Ajax in de strijd om de titel. Dit zal een grote opdracht gaan worden omdat het geld in Rotterdam simpelweg op is.

In een interview met het Algemeen Dagblad reageert oefenmeester Dick Advocaat: “Van die laatste twee clubs kun je zeker iets verwachten, daar ben ik van overtuigd. FC Utrecht heeft in mijn ogen echt een prima selectie samengesteld. PSV had gewoon al goede spelers en die maken daar straks een nieuwe start. AZ is eigenlijk nog vrijwel compleet en die ploeg bleek afgelopen seizoen al erg sterk. En Ajax is weliswaar Hakim Ziyech kwijtgeraakt, maar ze hebben daar natuurlijk nog een prima selectie en bovendien zie ik ze weer in een categorie spelers zoeken die er niet om liegt. Met ook al twee nieuwe spelers voor zo’n 25 miljoen euro.” (Ajax legde de Braziliaan Antony en de Ghanees Mohammed Kudus vast, red.)

Feyenoord vist in een hele andere vijver… “Dat is heel duidelijk. Maar dat wisten we. We hebben voor de coronacrisis bij elkaar gezeten en plannen gemaakt, maar financieel is dat allemaal niet meer mogelijk. Toch ben ik heel blij dat de club er alles aan heeft gedaan om de selectie zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Met afgelopen week ook nog de handtekening van Botteghin, die nog een jaar bij ons blijft.”

Advocaat had op een andere zomer gehoopt: “We wilden de groep ook flink versterken, maar dat is gewoon erg lastig in deze tijd. We zochten in een categorie spelers die transfervrij zijn of heel goedkoop. Bryan Linssen was transfervrij en die wilde ik heel graag hebben. Het heeft even geduurd, maar hij is er. En Mark Diemers was bij Fortuna gewoon één van de beste middenvelders in de eredivisie. Ik ben ook blij met de ervaring van Linssen en Diemers. We hebben al veel jonge spelers, in de selectie als geheel én in ons basiselftal. De derde nieuweling, de Duitser Christian Conteh, ken ik nauwelijks. Hij is iemand voor de toekomst, hopelijk verrast hij ons allemaal. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Want dat er iets bij is gekomen, was natuurlijk wel nodig ook.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *