Steven Berghuis kilo’s afgevallen na infectie aan de luchtwegen

Tijdens de vakantie lag Steven Berghuis enkele dagen in het ziekenhuis met een bacteriële longinfectie. Door het gebruik van antibiotica moet de Feyenoord-aanvoerder de start van de voorbereiding missen.

“Het is gewoon pech. Het zijn bacteriën, die iedereen in zijn mond en keel heeft en die bij mij in mijn longen zijn gekomen. Dat is meer uitzondering dan regel, maar het is wel gebeurd”, zo vertelde Berghuis maandagmiddag rond de eerste training van Feyenoord aan De Telegraaf.

Berghuis vervolgt: “Het was wel even schrikken. Ik kreeg koorts en begon ’s nachts heel erg te zweten. De tweede nacht kreeg ik heel erg steken in mijn borst en kon ik niet meer liggen. Toen ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze me helemaal onderzocht en vonden ze wat in mijn long. Ik ben onder narcose geweest voor een scopie. Daar is uitgekomen, dat ik een bacteriële infectie had.”

Berghuis noemt het ‘wel beangstigend’. Aan het coronavirus dacht hij niet. “Ik dacht eerder dat het een griepje was.” Conditioneel is de klap niettemin flink. “Ik ben drie kilo kwijt en ik zit nog steeds aan de antibiotica. Ik heb een kuur voor drie weken gekregen. Dat doet wel wat met je lichaam. Dat sloopt je wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *