FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Louis van Gaal: “Meestal zijn het de meer creatieve spelers die homo zijn”

Louis van Gaal is er een voorstander van dat er meer openheid wordt gegeven over homoseksuele voetballers die uit de kast komen. Hij vindt wel dat er veel moed en kracht voor nodig is.

“Ik ben bang dat het nog langer zal duren dan iedereen denkt”, stelt Van Gaal in gesprek met De Gaykrant. “Dat vind ik heel jammer. Waarom zou je niet voor je ‘zijn’ willen uitkomen? Omdat het niet geaccepteerd wordt? Juist in de beslotenheid van de kleedkamer zou dat wel geaccepteerd worden.”

Opvallend genoeg is er nog geen enkele voetballer tijdens zijn loopbaan uit de kast gekomen. “Dat zegt genoeg. Ik heb het wel heel vaak gedacht en vermoed bij spelers. Maar als iemand daar niet zelf mee komt, wil ik hem daar niet mee belasten. Nee, bij welke club dat was, doet er niet toe. Ik wil juist die speler beschermen.”

“Als ze gek zijn van het spelletje, en ‘relaties’ kunnen aangaan met heteroseksuele mannen, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Ook omdat ik altijd heb gemerkt – en dat klinkt misschien wel gek – dat het meestal de meer creatieve spelers zijn die homo zijn. En dat soort spelers is heel waardevol in het voetbal. Met andere woorden: ze worden gewaardeerd om hun voetbalkwaliteiten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *