Van Persie vol lof over Frenkie de Jong: “Hij was de motor van Ajax”

Robin van Persie heeft ervan genoten om met Feyenoord tegen Frenkie de Jong te spelen. In gesprek met het blad Helden zegt hij dat de middenvelder een zeer gevaarlijke speler is.

Van Persie is inmiddels gestopt met voetballen, terwijl Frenkie de Jong bij Barcelona speelt. Maar slechts anderhalf jaar geleden stonden de twee voetballers nog tegenover elkaar, toen Feyenoord een 6-2 overwinning boekte op Ajax. Van Persie weet nog goed wat hij zijn teamgenoten vooraf meegaf.

De centrumspits van de Rotterdamers wist hoe belangrijk De Jong voor Ajax was, dus had het liefst een vaste man op hem gezet. Van Persie zei zijn teamgenoten dat de laatste man van Ajax mocht opbouwen, maar De Jong absoluut niet. “Hij was de motor van Ajax. Zo knap dat hij dat al op zo’n jonge leeftijd kon zijn”, vertelt Van Persie.

De gestopte voetballer geniet nog altijd van de kwaliteiten van De Jong. “Ik geniet natuurlijk heel erg van hem. Hij was een hot topic tijdens onze wedstrijden met Feyenoord tegen Ajax. Ik was van mening dat je gewoon een man op Frenkie moest zetten, die hem over het hele veld zou volgen.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!