Mark Rutte geschrokken van Feyenoord-beelden: ‘Geheel tegen de regels in’

Minister-president Mark Rutte is geschrokken van de beelden van de supporters van Feyenoord. 1800 fans zongen de selectie namelijk toe tijdens de eerste training van het seizoen. Dit is tegen de regels in.

oen de spelers van Feyenoord het veld opkwamen, lieten ze zich horen. Dat is niet toegestaan. “In Rotterdam hebben we zingende Feyenoord-supporters gezien bij de eerste training, geheel tegen de coronaregels in”, zegt Rutte op de persconferentie.

“Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam de burgemeester zal besluiten om de aanwezigheid van supporters drastisch te beperken of helemaal te verbieden”, laat Rutte weten.

Omdat het aantal besmettingen toeneemt, bestaat de kans dat er (lokaal) maatregelen worden genomen. “Voor het betaalde voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden”, zegt Rutte.

“Deze twee laatste maatregelen, het inperken van openingstijden van nachtwinkels en horeca en het beperken of verbieden van de aanwezigheid van supporters, kunnen we in de komende periode oprekken naar landelijk niveau, als de cijfers daar aanleiding toe geven zodat ze voor heel Nederland gelden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *