FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ruud Gullit: ‘Als Oranje zich meldt, dan doe ik het direct’

Ruud Gullit ziet het wel zitten om het stokje over te nemen van Ronald Koeman bij Oranje. Hij zal dan ook geen ‘nee’ zeggen als de KNVB zich voor hem gaat melden. Gullit is één van de namen die rondgaat in het circuit.

De laatste keer dat Gullit als trainer op eigen benen stond, dateert van een aantal jaren. In 2011 zwaaide hij kort de scepter bij het Russische Terek Grozny. Daarvoor stond Gullit bij LA Galaxy (2007/2008), Feyenoord (2004/2005), Newcastle United (1998/199) en Chelsea (1996/1998) aan het roer. “Als Oranje komt en ik word daarvoor gevraagd, doe ik het zeker”, zegt Gullit in gesprek met beIN Sports. “Het is een eervolle baan. Iedere Nederlander die dit aanbod krijgt, zou hierover nadenken.”

De 57-jarige Gullit vindt het jammer dat Koeman niet langer bondscoach is van Oranje. “Hij deed het erg goed. Ik denk dat hij een grote prijs met het team had kunnen winnen, het potentieel is daarvoor aanwezig”, aldus Gullit.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *