‘KNVB gaat Frank Rijkaard benaderen als nieuwe bondscoach’

Nu Ronald Koeman is vertrokken bij Oranje moet de KNVB opzoek naar een geschikte vervanger. De naam van Frank Rijkaard begint hierin steeds luider te klinken.

Wim Kieft schrijft bijvoorbeeld in zijn column in De Telegraaf: “Frank Rijkaard geniet van zijn rust en heeft meermaals gezegd dat ze hem niet meer zullen terugzien. Hij zou wel het beste passen bij deze spelersgroep. Rijkaards grote voordeel is dat hij niet de vervelende gewoonte heeft dat hij alles opnieuw wil uitvinden en uitleggen. Hij maakt het niet ingewikkelder dan het is en los van zijn mooie typerende onafhankelijkheid doet Rijkaard veel op gevoel. Hij kan heel goed omgaan met spelers en zijn status helpt hem bij jongens die in de top van Europa spelen.”

Zaakwaarnemer Rob Jansen, die Koeman naar Barça bracht, sluit zich daarbij aan: “Frank is in mijn ogen de ideale bondscoach en de perfecte opvolger van Ronald Koeman. Bel hem op, kijk of hij uit retraite wil komen. Dan heb je een toptrainer terug aan het roer bij Oranje. Hij is onomstreden, geliefd bij het volk en bij de spelers.”

De makelaar vervolgt zijn verhaal: “Eventueel kan Rijkaard het net als in zijn tijd bij FC Barcelona doen met Henk ten Cate aan zijn zijde. Dat was bij Barça een goed duo. Ik draag ook alle andere namen een warm hart toe, hoor. Maar kijk als KNVB nu eerst of Frank nog één keer mee wil naar een eindtoernooi. Het team staat er al, je bent gekwalificeerd en het wordt waarschijnlijk een toernooi op één plek. Dat is een mooie, eenmalige klus.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!