‘Liverpool wil meehelpen aan Barca-transfer Wijnaldum’

Liverpool zou bereid zijn om mee te werken om Georginio Wijnaldum naar Barcelona te brengen. Ronald Koeman wil Wijnaldum graag naar Catalonië halen en daar heeft de Oranje-international wel oren naar.

Er is alleen nog het probleem dat er een deal gerealiseerd moet worden en in deze onzekere tijd is dat niet eenvoudig. Een contractuele afspraak tussen beide clubs maakt het nóg ingewikkelder.

Bij de transfer van Philippe Coutinho in januari 2018 werd een boete ingebouwd. Bij een volgende transfer van een Liverpool-speler naar Camp Nou moet de Catalaanse club zo’n 100 miljoen euro extra aftikken. Dat maakt een transfer van Wijnaldum naar Barcelona onmogelijk, tenzij Liverpool deze afspraak laat vallen.

Wijnaldum heeft een aflopend contract en dus realiseert Liverpool dat dit hét moment is om door te pakken. The Express schrijft dat de middenvelder waarschijnlijk zijn zin krijgt en dat er onderhandelingen op komst zijn. De Coutinho-clausule komt daarmee te vervallen, wat een enorme ontwikkeling is voor ‘Gini’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *