Van Gaal en Van Marwijk beste opties voor Oranje

Louis van Gaal en Bert van Marwijk zijn de beste opties om Ronald Koeman op te volgens als bondscoach van Oranje. Dit is de mening van Robin van Persie. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal werkte met beiden succesvol samen. ‘Je weet bij beide trainers wat je krijgt’, aldus Van Persie.

‘Ik heb zelf nooit gewerkt met Ronald Koeman, dus kan hem als coach niet beoordelen. Wat ik wel heb meegekregen is dat hij goed communiceerde, qua discipline zijn zaken prima voor elkaar had, boven de groep kon staan met een vleugje van Louis. Een topcoach moet een bepaalde fear factor bezitten. En die hebben Bert en Louis allebei op hun eigen manier’, schrijft Van Persie in de ochtendkrant. ‘Die laatste twee sluiten met hun eigenschappen als coach het meest aan bij wat deze groep gewend was.’

Van Persie werkte in twee periodes samen met Van Marwijk. Eerst bij Feyenoord, later bij Oranje. ‘Zijn visie vond ik uitstekend. Hij is bovendien een coach die veel vertrouwen uitspreekt richting zijn spelers. Dat deed hij in onze tijd bij Oranje echt heel goed. Aan zijn voorste spelers gaf hij heel veel vrijheid en wij – ik heb het over Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en ik – gingen daar in 2010 op de juiste manier mee om. Hij gaf ons het gevoel van ‘we gaan het ook voor de coach doen’. Dat leefde echt bij ons. We gingen op cruisecontrol door de kwalificatie, wonnen ongelooflijk veel en werden bijna wereldkampioen. De jongens die nu voorin bij Oranje spelen kan je ook dat vertrouwen geven.’Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!