‘Feyenoord opnieuw in de clinch met de KNVB’

Feyenoord O21 wil dit seizoen de titel pakken om zo te kunnen intreden in de felbegeerde voetbalpiramide. Maar er is een obstakel op komst en daardoor zijn ze niet blij met de KNVB.

Technisch directeur Frank Arnesen blijkt verrast door de regelgeving omtrent promotie/degradatie, zo laat hij Voetbal International weten: “We zijn verrast door deze regel, want we hebben flink geïnvesteerd in ons beloftenelftal. We moeten kampioen worden en daarna afwachten, maar voor ons is het belangrijk dat we de lijn doorzetten met dit team en zo snel mogelijk de stap zetten naar de piramide. Voor de ontwikkeling van onze talenten is dat essentieel.”

Er is nogal een ingewikkeld systeem opgezet, waardoor Jong Feyenoord zelfs bij een kampioenschap niet zeker is van de Tweede Divisie. Arnesen rekent echter op gemotiveerde spelers. “Voor jonge spelers blijft dit een prima niveau om op te spelen. Alleen voor talenten als Jordy Wehrmann, Achraf El Bouchatoui, Dylan Vente en Ian Smeulers is het aanpassen, omdat zij al elders in een eerste elftal hebben gespeeld.”

“Wij zijn vanaf het begin duidelijk geweest dat we dit elftal serieus nemen. Iedereen ziet dat. We nemen de spelers serieus, de staf is in orde, we hebben afgelopen week Koen Stam als assistent gehaald. Het heden is belangrijk, maar de toekomst ook. Daarom wil je promoveren als je kampioen wordt. Dat blijft ook het doel”, aldus de Feyenoord-directeur.Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!